Selasa, 21 September 2010

Selamat menempuh UPSR 2010

Selasa; 21 September, sekolah-sekolah rendah seluruh negara bergelut dengan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR). Mungkin ini ujian terakhir bagi sejarah pendidikan di Malaysia. Namun keputusan akhir masih menjadi tanda tanya sekalipun perbincangan demi perbincangan sudah berlaku. 

Apapun keputusan yang bakal dicapai tidak penting lagi detik ini. Detik ini adalah detik warga sekolah dan juga para ibubapa menumpukan sepenuh perhatian kepada keputusan yang bakal dicapai oleh 'kohot akhir' (mungkin) menggapai keputusan terbaik.

Sekolah Kebangsaan Santan (SKS) juga tidak terlepas dari bahang UPSR ini.  Seramai 62 calon menduduki UPSR kali ini. Sasaran 5A yang cuba dicapai pada tahun ini seramai 13 murid. Walaupun sasaran ini agak besar, namun segala usaha yang ditunjukkan semua pihak insyaallah angka 13 bukanlah suatu yang mustahil untuk dicapai dan dipatri sebagai sejarah sekolah. 'Kita hanya merancang, Allah yang menentukan'.

Walaupun ramai guru-guru agama SKS terlibat sebagai Pengawas Peperiksaan UPSR, namun perasaan 'cemas dan harap' tetap berpaut pada sanubari guru-guru. Kesempatan yang ada ini, warga Panitia Agama SKS ingin merakamkan ucapan 'Selamat Berjaya' menempuh UPSR 2010.

'Doa kami panjatkan semoga kalian sentiasa dirahmati Allah dan berjaya memperoleh 5A serta menjadi insan yang kasih pada ibubapanya dan berguna pada agama, bangsa dan negara' 

'Santan Boleh'

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...